Lawrenceburg látszólag békés kisváros az USA Kentucky államában. Ám az utóbbi időben egyre több úgynevezett kísértettúrát szerveznek ide az idegenvezetőt is biztosító, kifejezetten "szellemes" programokkal foglalkozó utazási irodák. Lawrenceburg ugyanis bővelkedik a kísértetjárta helyekben: egy romos szállodában kifejezetten harapós poltergeist tanyázik, egy villában túlvilági hangokat és gyerekek szellemeit lehet látni, az egykori ravatalozóban pedig...

érdekesség szellem kísértet poltergeist Lawrenceburg kísértettúra lélek


"Csatlakozz hozzánk egy vezetett körsétára Lawrenceburg történelmi belvárosába! A kirándulás során idegenvezetőnk mesél a kísértetjárta helyek történetéről, a hátborzongató rejtélyekről és a szellemekről. Séta közben kísértetekkel találkozhatsz, hallhatod lépteik zaját. Csatlakozz a szellemvadászathoz! Hozd magaddal fényképezőgépedet, kamerádat és örökítsd meg az élményt"! - hirdeti programját egy kifejezetten kísértettúrákra szakosodott iroda. 

A séta során a következő helyszínekről mesélnek érdekes és hátborzongató történeteket a szakavatott idegenvezetők:

érdekesség szellem kísértet poltergeist Lawrenceburg kísértettúra lélek


Anderson Hotel - Vigyázz, a szellem harap!

A lawrenceburgi Hotelt az 1930-as években építették egy másik szálloda helyére, amely még az 1800-as években nyílt meg, ám a 20. század elején lerombolták. A tulajdonosa a város legelegánsabb szállodájának szánta, ám hamarosan kiderült, hogy nem fog tömegeket vonzani, mivel Lawrenceburg nem volt épp turistacsalogató hely.

érdekesség szellem kísértet poltergeist Lawrenceburg kísértettúra lélekA hotel tehát hanyatlásnak indult, úgynevezett "flop ház" lett belőle, a lepukkant szállóban hosszú távra adtak ki olcsó szobákat. A hely nemsokára igazi bűntanyává vált: drogosok, gengszterek, prostituáltak, orgazdák és egyéb kétes alakok költöztek a szobákba, és egy idő után kitenni sem lehetett őket.

Számos erőszakos esemény - gyilkosságok, öngyilkosságok - történt a szálló falai közt, egyesek ennek tulajdonítják, hogy a napjainkban már nem üzemelő, lepusztult állapotban lévő hotelben egymás követik a kísértetjárások. Az utóbbi években ráadásul annyira megszaporodott a számuk, hogy még egy parajelenségekkel foglalkozó reality show, a Paranormal Lockdown stábja is forgatott itt. 

érdekesség szellem kísértet poltergeist Lawrenceburg kísértettúra lélek


Bár sokan beszámoltak egy, az 1940-es évek divatjának megfelelő nyári ruhát viselő hölgy kísértetének az első emeleten való rendszeres feltűnéséről is, a szálloda legismertebb túlvilági lakója egyértelműen egy erőszakos, sőt harapós poltergeist.

érdekesség szellem kísértet poltergeist Lawrenceburg kísértettúra lélekA láthatatlan támadó felbukkanását a hőmérséklet hirtelen csökkenése kíséri, majd a szerencsétlen áldozat karján a semmiből jókora harapásnyom materializálódik. 2017-ben Jim Buckely parakutató három társával azért érkezett a helyszínre, hogy meggyőződjön a harapós poltergeistről szóló beszámolók hitelességéről, és nem is kellett csalódnia. Ám úgy megrémült a semmiből érkező harapástól, hogy kis híján szívrohamot kapott. A sérülését gyorsan megnézette egy orvossal, valamint lefotózta.

2018 elején két diáklány töltött fogadásból egy éjszakát az üresen álló egykori hotelben, és mindkettőjüket megharapta a túlvilági entitás. Pánikba esve rohantak haza, és az eset után még jó ideig pszichiátriai kezelésre szorultak, a szülők pedig nem engedték a sajtónak, hogy közzétegye a lányok nevét.

Lawrenceburg még hat további kísértetjárta hellyel büszkélkedhet, ezek közül a Ripy villa és Dowling Hall a legérdekesebbek.

érdekesség szellem kísértet poltergeist Lawrenceburg kísértettúra lélek



Ripy villa - Szellemgyerekek, velőt rázó üvöltések és kacagások

A Ripy villát Thomas B. Ripy építette 1888-ban, aki egy whiskey-lepárló üzem tulajdonosa volt. Már 21 évesen apja örökébe lépett, és még nála is jobban felfuttatta a vállalkozást. Felesége tíz gyeremeknek adott életet.

érdekesség szellem kísértet poltergeist Lawrenceburg kísértettúra lélekA szemtanúk szerint a villában és az azt övező birtokon rendszeresen látni pár játszadozó gyermek kísértetét, akik egyesek szerint Ripy fiai lehetnek. Rejtély, hogy miért járnának vissza gyermekként a túlvilágról, hiszen mind megérték annak idején a felnőttkort.

A villán belül velőtrázó üvöltéseket és harsány kacagást lehet olykor hallani, amelyeket a helybéliek a híresen heves természetű Thomas B. Ripynak tulajdonítanak. Ezen túl önállóan mozgó tárgyakról, magától bezáródó ajtókról, illetve lépések zajáról számolnak be az idelátogatók.

érdekesség szellem kísértet poltergeist Lawrenceburg kísértettúra lélek


Dowling Hall - Rejtélyes hangok, repülő tárgyak

A város egyik talán legnépszerűbb paranormális látványossága az egykor ravatalozóként is funkcionáló Dowling Hall. 1886-ban építette a szintén whiskey-gyártásban érdekelt John Dowling, aki érdekesség szellem kísértet poltergeist Lawrenceburg kísértettúra lélek1902-ben itt hunyt el, ahogy később felesége, Mary is, és az özvegy halála után lett a hely egy temetkezési vállalkozó tulajdona.

A házban a mai napig egymást követik a különféle megmagyarázhatatlan jelenségek: olykor egy férfi és nő beszélgetését hallani olyan szobákból, ahol épp senki sem tartózkodik - egyesek szerint Dowling és felesége csevegnek -, valamint gyakran kerül sor tárgyak teleportációjára egyik helységből a másikba, ám az önállóan kinyíló és bezáródó ajtók látványa is mindennapos jelenség.

Nem ritka, hogy egy poltergeist összekócolja a haját az ide belépő nőknek, sőt néha fel is löki őket. Éjszakánként manapság is rejtélyes fénycsíkok cikáznak az ablakok mögött. 

érdekesség szellem kísértet poltergeist Lawrenceburg kísértettúra lélek