A tojáshéj szinte még a fenekükön, mégis figyel rájuk a világ. Korunk sztárpalántái sokféleképp kerültek a rivaldafénybe: ismert szüleik árnyékában, ismeretlen családjuknak köszönhetően - évi egymillió dollárt keresve - vagy éppen saját jogon, de van köztük olyan is, akinek intelligenciahányadosa hároméves korában Einsteinéhez volt mérhető. Nézzük, hogy viselik a csillogást!

sztárok starlight gyereksztárok

Federico egy tizenegy éves olasz kisfiú. Szőkésbarna hajú, pirospozsgás, mosolygós. Ha szembejönne az utcán, még az is lehet, hogy ismerősnek találnánk. Federico ugyanis számos reklámban, terméken, újságban szerepelt már. Federico nem bír különleges képességekkel, és arról sincs információnk, hogy valamiben rendkívül tehetséges lenne.

A sikerét fotós nagybátyjának köszönheti: Andrea Piacquadio az unokaöccséről kisbaba kora óta készít fényképeket, amiket aztán stock fotókként értékesít. Magyarán, feltölti őket egy adatbázisba, ahonnan jogdíj ellenében bárki elmentheti, és illusztrációként használhatja.

Sokan így is tesznek: Andrea átlagosan évi 750 ezer vásárlást számlál, a Federicót ábrázoló stock fotók közül pedig van olyan, amit már negyedmillióan letöltöttek.

Így került Federico a Time magazin címlapjára (képünkön) és az Il Sole 24 Ore olasz gazdasági lap hasábjaira. Milyen hatással van mindez a kisfiú hétköznapjaira? Hozzászokott, hogy néha felismerik, és már azon se lepődik meg, ha a karácsonyra kapott társasjátékon a saját képével találkozik.

sztárok starlight gyereksztárok

Játékokat csomagol ki

Az amerikai Evan, habár nem kérte, hogy ismert legyen, lubickol a hírnévben. Tizenkét évesen a YouTube egyik legnézettebb alakja, egy videójával pedig, amelyben egy videojátékot csomagol ki, bekerült a Guiness Rekordok könyvébe. Evan és kishúga, Jillian csatornáit több millióan követik, és

a gyerekek bevétele meghaladja az évi egymillió dollárt.

Videóikban elsősorban játékokat tesztelnek és mutatnak be. Kipróbálják, hány Harry Potter Mindenízű drazsé ízét tudják bekötött szemmel azonosítan. Megosztják, milyen egy vizes kalandparkban tett kirándulás. Véleményezik az aktuális trendjátékokat.

sztárok starlight gyereksztárok

Evan és Jillian a YouTube sztárjai

Heti több videót tesznek közzé, pedig az egyébként filmkészítéssel foglalkozó édesapa és kisfia eredetileg csak saját szórakoztatásukra forgatott le néhány stop-motion videót. Amikor azonban feltűnt nekik, hogy a filmjeik sokaknak tetszenek, egyre több és profibb, különleges effektekkel kiegészített felvételt kezdtek feltölteni.

A videókban olykor megjelennek a szülők is, akik állítják, a gyerekekre nincs rossz hatással az internetes ismertség. Hogy védjék őket, a vezetéknevüket nem árulják el. Sőt, egy interjúban kifejtik, hogy szerintük Evanra és Jillianre kimondottan pozitívan hat, hogy más gyerekek szerepmodellként tekintenek rájuk.
 

  • E videójuk több mint 133 millió megtekintésnél tart

Celeb szülők gyerekei

Az abszolút ismertség legjobb példái a Bechkam-házaspár csemetéi. Az énekesnő és a focista első fia, Brooklyn 1999-ben született. A ma már kamasz srác nem hazudtolja meg családi örökségét: modellkedik, focizik, és szívesen kezdene fotós karrierbe.

Öccsét, a három évvel fiatalabb Romeót már nyolcévesen a legjobban öltözött férfiak közt tartották számon. A vér nem válik vízé... Romeo azóta feltűnt a Burberry kampányában mint modell.

sztárok starlight gyereksztárok

Romeo Beckham a Burberry reklámkampányának arca lett


Eközben a legfiatalabb öcsike, a 2005-ben született Cruz zenei babérokra tör. Leszerződött Justin Bieber menedzserével, 2016 karácsonya előtt pedig megjelent az első száma If Everyday Was Christmas címmel.

A család egyetlen és legfiatalabb lány gyermeke Harper Seven, akinek a nevét állítólag a Ne bántsátok a feketerigót! Pulitzer-díjas írónője, Harper Lee inspirálta. A kislány a divatbemutatók gyakori vendége édesanyjával, de David Beckham állítja, hogy egyszerre bájos és belevaló: a focipályán is megállja a helyét.

sztárok starlight gyereksztárok

Csavard be, mint Beckham


Nem kérnek a médiából

Angelina Jolie és Brad Pitt hat gyermekére az utóbbi időben rájár a rúd. Mióta tavalyelőtt ősszel Angelina beadta a válókeresetet, a filmipartól kezdve a médiáig túl sokat és sokan foglalkoztak velük. Habár azóta a Brad Pitt ellen felhozott gyermekbántalmazási vádakat ejtették, és a tárgyalásokat a nyilvánosság kizárásával bonyolítják, a gyerekeknek nem lehet könnyű dolga.

Mindkét szülő hangsúlyozza, hogy számukra a kicsik érdekei a legfontosabbak. Édesanyjuk reméli, ha egyszer túl lesznek ezen a rémes időszakon, a családi egység helyreáll. Egyelőre ő vigyáz a gyerekekre, de a kicsik Brad Pitt-tel is találkoznak. Úgy fest, szüleik extrém életmódja, a rengeteg utazás és a családi drámák nem vették el a gyerekek kedvét a szerepléstől.

sztárok starlight gyereksztárok

Angelina Jolie és Brad Pitt hat gyermeke

A Kambodzsában örökbe fogadott Maddox már kész fiatalember. Kipróbálta magát produkciós asszisztensként Angelina mellett A tengernél című film forgatásán. A fotókon gyakran grimaszoló, huncut Zahara etióp felmenőkkel bír, és a Kung Fu Panda harmadik részében kölcsönözte a hangját egy mellékszereplőnek.

A korban következő Shiloh Jolie és Pitt első vér szerinti gyermeke. A fiús kislány Namíbiában látta meg a napvilágot. Azt az összeget, amit az újszülöttről készített fotók megjelentetéséért kaptak, az UNICEF-nek ajánlották föl. 2007-ben Vietnaman fogadták örökbe Paxot, aki, ha teheti, a háttérbe húzódik. És végül megérkeztek a szöszke ikrek, Knox és Vivienne. A kislány a Demóna című filmben a fiatal Auróra hercegnőt alakította.

Állítólag azért kapta a szerepet, mert a gyerekszínészekkel ellentétben nem ijedt meg a Hófehérke mostoháját alakító Angelinától.

sztárok starlight gyereksztárok

Vivienne Pitt alakította Auróra hercegnőt a Demóna című filmben; a többi gyerek halálra rémült Angelina Jolie-tól


Óriási gardrób

Úgy tűnik, egészséges, életvidám kishölggyé cseperedik Suri Cruise. A tizenkét éves lány szülei, Tom Cruise és Katie Holmes korán elváltak. Habár Surit az édesanyja egyedül neveli, a fotók alapján Katie-nek sikerül kislányának kiegyensúlyozott, ártatlan gyerekkort biztosítani.

Azon kívül, hogy a lapok arról cikkeznek, éppen milyen színű stílusos ruhát visel, és hogy az anyukája szakasztott mása, nem találnak rajta fogást. A színésznő Instagramján kirakott képek tanúsága szerint szívesen mennek anya-lánya programokra: strandra, múzeumba, meccsre. Katie hangoztatja, a lánya kedvéért képes a színészetet és a rendezést a háttérbe szorítani. Jelenleg a számára Suri a legfontosabb.

sztárok starlight gyereksztárok

Suri Cruise igazi divatikonnak számít


Hercegi sarjak

Kétségtelen, hogy a legaranyosabb uralkodók között tartjuk számon György herceget, Charlotte hercegnőt és kis Lajos herceget. Azonban a spanyol trónörökösről se feledkezzünk meg! A tizenkét éves Leonor hercegnő, húgával, Zsófia hercegnővel együtt elbűvöli a környezetét.

Szüleik a lányok oktatására is nagy hangsúlyt fektetnek. Leonor hercegnő például kínaiul és franciául tanul, balettórára jár, és hercegnői kötelezettségeinek is eleget tesz, megjelenik számos nyilvános eseményen.

sztárok starlight gyereksztárok

Leonor és Zsófia hercegnők a spanyol királyi ház legnépszerűbb tagjai


Az egyikori amerikai elnök, Barack Obama lányai ugyan nem viselnek koronát, de szintén igyekeznek a lehető legtermészetesebben viselni a rájuk irányuló figyelmet. A fiatalabb, Sasha Obama még nyári munkát is vállalt, egy gyorsétteremben dolgozott.

Igaz, nem egydül: a biztonsága érdekében csatlakoztak hozzá a testőrei.

sztárok starlight gyereksztárok

Obama volt amerikai elnök lányai jól kezelik a máig rájuk irányuló figyelmet

Hároméves zseni

A Mensa többezer szuperintelligens tizennyolc év alatti fiatal tagot is nyilvántart. Az arizóniai Alexis Martin egy közülük. A kislányra 2014-ben, hároméves korában figyelt fel a világ, amikor Mensa-taggá vált. Azért került be a kiamagasló értelmi intelligenciájú emberek társaságába, mert 160 pontos IQ-van rendelkezik; 

ezzel Albert Einsteinéhez és Stephen Hawkingéhoz hasonló szintet ért el.

sztárok starlight gyereksztárok

Az arizóniai Alexis Martin intelligenciahányadosa Einsteinéhez és Stephen Hawkingéhoz mérhető