Daniel Craig hivatalosan is megerősítette: ő lesz a következő 007-es. Hogy ez miért meglepő? Többek között erre is választ kaphatsz cikkünkből, melyben további érdekességeket, kulisszatitkokat is olvashatsz a Bond-filmek főszereplőiről: megtudhatod, ki játszotta parókában a brit kém figuráját, mitől félt Pierce Brosnan, mielőtt magára öltötte volna a titkosügynök szmokingját, illetve melyik színész csúszott le kétszer is a szerepről? Továbbá az is kiderül, mi a különbség, ha rázva vagy ha keverve készítik el James Bond koktélját.

James Bond Daniel Craig Sean Connery Timothy Dalton Pierce Brosnan Vesper Martini koktél táplálkozás test film mozi

Soha ne mondd,...

… hogy soha! Daniel Craig az előző Bond-film, a Spectre után azt nyilatkozta: ennyi volt, ő soha többé nem játssza el a 007-est. 

"Inkább felvágnám az ereimet, mintsem hogy újra James Bond legyek. Más kihívásokra vágyom. És le…om, ki lesz a következő Bond, sok sikert neki!"  - tette hozzá akkor.

Később annyit finomított ezen, hogy a megfelelő összegért még elvállalna egy újabb kalandot.

James Bond Daniel Craig Sean Connery Timothy Dalton Pierce Brosnan Vesper Martini koktél táplálkozás test film moziAztán tavaly egy vele készült interjúból már kiderült, hogy az a soha enyhe túlzás volt, és mégsem tesz az egészre, hanem újra a legendás ügynök bőrébe bújik - ezt a hírt erősítette meg nemrégiben.

Tehát van az a pénz. A forgatást még ebben az évben megkezdik, a bemutató pedig várhatóan 2019 novemberében lesz. A 25. Bond-filmet a hírek szerint Danny Boyle rendezi majd, bár ezt Craig nem volt hajlandó megerősíteni. Amikor a riporter erről kérdezte, a színész csak annyit mondott: „Majd meglátjuk.” 

A Bondok közül nem Craig volt az első, aki felelőtlen kijelentést tett: Sean Connery 1971-ben a Gyémántok az örökkévalóságnak című film után közölte a feleségével, ő bizony soha többé nem lesz Bond! Mire az asszony így reagált:

"Soha ne mondd, hogy soha!"


Nos, a legenda szerint ezért lett a következő Bond-film címe, az ami (Soha ne mondd, hogy soha!), és persze Connery játszotta benne a főszerepet.
 

Az ott hajpótlás! James Bond Daniel Craig Sean Connery Timothy Dalton Pierce Brosnan Vesper Martini koktél táplálkozás test film mozi

Sean Connery, minden idők egyik legnépszerűbb Bondja, az összes 007-es moziban parókát hordott. A színész ugyanis már 18 évesen elkezdett kopaszodni, így 1958-tól a filmjeiben - tehát Bondként is - hajpótlást viselt. A magánéletben viszont soha és az utolsó Bond-epizód után a vászonon sem láthattuk parókával.

James Bond Daniel Craig Sean Connery Timothy Dalton Pierce Brosnan Vesper Martini koktél táplálkozás test film moziA rekorder


Roger Moore alakította a legtöbbször James Bondot, összesen hét alkalommal. 1973 és 1985 között az Élni és halni hagyni, Az aranypisztolyos férfi, A kém, aki szeretett engem, a Moonraker - Holdkelte, a Szigorúan bizalmas, a Polipka és a Halálvágta is az ő főszereplésével készült.
 

Moore más rekordot is tart. Ő volt a legidősebb a 007-esként debütáló színészek közül, 45 évesen játszotta el először az ügynököt az Élni és élni hagyni című filmben (1973). 
 

Kétszer is nem James Bond Daniel Craig Sean Connery Timothy Dalton Pierce Brosnan Vesper Martini koktél táplálkozás test film mozi

Timothy Dalton első alkalommal 1987-ben bújt Bond bőrébe, a Halálos rémületben című filmben. Pedig korábban már kétszer is a szerep közelébe került.

Először 1968-ban, amikor Connery egy időre elhagyta a karaktert, ám akkor a 25 éves Daltont túl fiatalnak vélték a producerek. Másodszor pedig a 70-es évek végén, de akkor ő utasította vissza az ajánlatot, mert túl könnyed hangvételűnek találta a Szigorúan bizalmas forgatókönyvét.

James Bond Daniel Craig Sean Connery Timothy Dalton Pierce Brosnan Vesper Martini koktél táplálkozás test film moziMicsoda élmény!


2002-ben, a Halj meg máskor! bemutatója utána a film főszereplőjét, Pierce Brosnant egy dublini bárban megszólította egy férfi, hogy gratuláljon neki. Miután kezet fogtak, a pasas így szólt Brosnanhoz:

"Ez volt az egyetlen módja, hogy a kezem a lehető legközelebb kerülhessen Hale Berry fenekéhez."

Az említett filmben ugyanis Berry alakította az aktuális Bond-lányt, így aztán Brosnan keze és Halle feneke… szóval találkoztak.

A világon mindenhol

Pierce Brosnan igencsak meg volt ijedve az első Bond-forgatás előtt. "Számomra Sean Connery volt az egyetlen igazi Bond… És ez igencsak megrémisztett!" Végül remekelt a szerepben, négyszer is.

"Igazán hálás lehetek, hiszen ez a karakter tett világszerte sztárrá. Egyszer Pápua Új-Guineában hajóztam egy folyón, amikor valaki utánam kiáltott: 'Hé, Bond!' Megismertek már Pápua Új-Guineában is!"

James Bond koktélja, a Vesper Martini James Bond Daniel Craig Sean Connery Timothy Dalton Pierce Brosnan Vesper Martini koktél táplálkozás test film mozi

A Vesper vagy Vesper Martini Ian Fleming 1953-as Casino Royal című regénye által vált ismertté, mellyel az angol író megteremtette James Bond figuráját is.

A 007-es eredetileg pezsgős kehelyben kérte italát, citromhéjjal díszítve.
A híres koktél a nevét Vesper Lyndről, a könyv női főszereplőjéről kapta.
A vesper jelentése esthajnalcsillag, és valójában Fleming barátja, Ivar Bryce találta ki.

James Bond Daniel Craig Sean Connery Timothy Dalton Pierce Brosnan Vesper Martini koktél táplálkozás test film moziHozzávalók: 

  • 2 rész gin
  • 1 rész vodka
  • citromhéj vagy egy szem olajbogyó
  • jégkockák



A hozzávalókat a jéggel együtt egy koktél shakerben jól rázzuk össze. 
Szűrjük le az italt egy előhűtött martinis pohárba.
Díszítésként dobjunk bele csavart citromhéjat (vagy egy szem olajbogyót).

Shaken, not stirred 

James Bond Daniel Craig Sean Connery Timothy Dalton Pierce Brosnan Vesper Martini koktél táplálkozás test film mozi

Sean Connery és Daniel Craig közötti időszakban egyetlen dolog nem változott: a 007-es ügynökök mindig is jólt tudták, hogyan kell stílust vinni az italozásba. A brit kémek éveken át vodka-martinivel öblítették le a torkukat, méghozzá „rázva, nem keverve”, noha a James Bond-filmek alapjául szolgáló Fleming-regényekben az instrukció még pont ellentétes: „keverve, nem rázva”.  

Rázva vagy keverve... Szakértőt kérdeztünk, vajon mi a különbség?

Ténai Zoltán barista, sommelier és bármixer szerint: "Ízre semmi eltérés, de rázva zavarosabb lesz az ital; a rázás közben leváló jégdarabkáktól fehérebb, tejesebb színű italt kapunk".

Mit eszik? James Bond Daniel Craig Sean Connery Timothy Dalton Pierce Brosnan Vesper Martini koktél táplálkozás test film mozi

Ivási szokásairól meglehetősen sokat tudunk, de enni szinte sosem látjuk Bondot a filmekben. A regények erről is többet árulnak el: kedvenc ételeinek listáján a hideg marhasült burgonyasalátával, a grillezett nyelvhal és a tejfölös omlett található. 

James Bond Daniel Craig Sean Connery Timothy Dalton Pierce Brosnan Vesper Martini koktél táplálkozás test film moziJames Bond és a szex 

James Bond szexelt már vonaton, repülőgépen, erdőben, jéghegyen, kórházban, tengeralattjárón, csónakban, űrhajóban, illetve istállóban. 

A nők száma pedig, akikkel a 007-es a filmekben lefeküdt, több mint ötvenre rúg. Ezen hölgyek közel háromnegyede előtte vagy utána, esetleg közben megpróbálta megölni. Nem az unalmas szexet szereti, az biztos! 
 

 SZERINTED KI A LEGJOBB JAMES BOND?

SZAVAZZ!

James Bond Daniel Craig Sean Connery Timothy Dalton Pierce Brosnan Vesper Martini koktél táplálkozás test film mozi