Az egész ország tudja, milyen otthonosan mozog a konyhában, ahogy azt is, hogy a gasztronómia szerelmese. Szeretné megmutatni magát immár nemcsak feleségként, hanem alkotó nőként is; tovább akarja adni a konyhaművészet iránti lázas rajongását. Kirobbanó formában van, ragyog, miközben mesél. Gáspár Beával az életében jelen lévő kihívásról és a nagy álmáról is beszélgettünk.

gasztro Gáspár Bea Konyhafőnök interjú test táplálkozás

GÁSPÁR BEA

  • A Győzike-show című realityben vált országszerte ismertté. gasztro Gáspár Bea Konyhafőnök interjú test táplálkozás
  • Szenvedélye a gasztronómia, 2017-ben megnyerte az RTL Klub Konyhafőnök VIP című műsorát, jelenleg a műsor zsűrijének tagja.
  • Két lánya van: Evelin 23 éves, Virág 15 éves.
  • Kedvenc szakácsa: Nigella Lawson
  • Kedvenc étele: kiderül az interjúból

Egy évvel a Konyhafőnök VIP megnyerését követően idén zsűritagként kaptál szerepet az új évadban. A vége felé közeledve milyennek találod ezt a feladatkört?

Eleinte igen nehezen ment az átállás arra, hogy most nekem kell értékelnem, és nem engem értékelnek. (Nevet.) De amennyire fura érzés volt az elején, utána olyan gyorsan megszoktam a helyzetet. Ez a munka egy álom... Megtiszteltetés és egyben irigylésre méltó, hogy két ekkora kaliberű férfi - Fördős Zé és Rácz Jenő séf - mellett lehetek zsűritag.

Én kifejezetten azt figyelem, mennyire stimmelnek az ízek, azaz hogy ne legyen sem alulkészített, sem túlkészített az étel, különösképpen a húsok.

gasztro Gáspár Bea Konyhafőnök interjú test táplálkozásTe tulajdonképpen minket, a hétköznapi embereket képviselsz az ítészek között.

Pontosan! Én vagyok, aki azt figyeli, hogy ha átlagemerként kihoznak neked egy adott fogást, akkor azt jó szívvel, nagy élvezettel fogyasztod-e el, esetleg bár elégedett vagy, de nem kiemelkedő az étel, vagy mondjuk olyan hiba van benne, ami miatt egy vendéglőben visszaküldenéd.


Szerinted milyennek kell lennie annak az amatőr szakácsnak, aki megnyerheti ezt a versenyt?

Olyan embert keresünk, aki agilis, kreatív, maximalista, és ha akadnak is hibái, képes azokból tanulni, aztán pedig fejlődni.

De mindenekfelett olyat, akin látszik, hogy szívvel-lélekkel főz!


 
Van kedvenc ételed? gasztro Gáspár Bea Konyhafőnök interjú test táplálkozás

Én tényleg mindent szeretek, ami jól van elkészítve, de talán a vörös húsból készült fogások a kedvenceim. Nagyon közel áll hozzám a magyaros és az olaszos ízvilág. Amikor pedig én főzök, jó, ha kapok valami támpontot a családtól, hogy mit ennének szívesen. Nálunk nagy kedvenc a lazac, mindannyian nagyon szeretjük, szóval azzal például sosem tudok mellényúlni.


 


Remek formában vagy! Mennyire ügyelsz az egészséges táplálkozásra?

Igyekszem egészségesen étkezni, és nagyon odafigyelek a szénhidrátbevitelre, az ilyen ételeket igyekszem a délelőtti órákban fogyasztani. A cukrot felváltottam édesítőre; ez volt a legnehezebb, mivel nagyon édesszájjú vagyok. 

gasztro Gáspár Bea Konyhafőnök interjú test táplálkozás

Mit jelent számodra a gasztronómia?

A főzés a legkedvesebb hobbim. Az a célom, hogy amit elkészítek, azt mindenki szívesen fogyassza. Nagyon odafigyelek az ízekre; amit sütök-főzök, az mindig tökéletes kell hogy legyen.

Az étel számomra egy szívből jövő jóérzést jelent.

Van egy álmom, amit nagyon szeretnék megvalósítani: Salgótarjánban létrehoznék egy vendéglátóipari egységet, tankonyhával és egy kis bisztróval. Mostanában ezt tervezgetem.

gasztro Gáspár Bea Konyhafőnök interjú test táplálkozás