Sass Dani - a vagány gasztroarc. Mostanság az Ide süss! című cukrászverseny műsorvezetőjeként láthattuk, korábban A Konyhafőnök második évadában tűnt fel a képernyőn; akkor még versenyzőként állt a kamerák elé. Sass Dani a gasztronómi szerelmese és a futás rajongója, aki miközben lépésről lépésre, rendkívül tudatosan valósítja meg terveit, lélekben szeretne egy kicsit gyermek is maradni... Gasztronómiáról, munkáról, családi összetartásról és szerelemről beszélgettünk, de persze a maratoni felkészülés is szóba került. 

gasztro Ides süss! Sass Dani interjú test táplálkozás

SASS DANI
marketingszakember
műsorvezető

  • Hajdúszoboszlón született, két testvére van. gasztro Ides süss! Sass Dani interjú test táplálkozás
  • A Konyhafőnök második évadának ezüstérmese, a VIASAT3 Ide süss! című műsorának műsorvezetője.
  • Kedvenc étele: sztrapacska
  • Kedvenc úti céljai: Bali, Balaton
  • Példaképe a sportban: Lubics Szilvia ultrafutó

A VIASAT3 Ide süss! című cukrászversenyét Hajós Andrással vezettétek. Milyen volt a közös munka?

Amikor megtudtam, hogy együtt fogunk dolgozni, egyrészt megkönnyebbültem, mivel tudtam, hogy ha elakadnék, akkor a lazaságával és a rutinjával ki fog húzni a csávából. Másrészt viszont tartottam attól, hogy teljesítek majd egy profi tévés mellett. Szerencsére az első pillanattól megértettük egymás. Ő nyilván lazább volt nálam, de én meg elég stréber voltam, és betanultam az adásmeneteket, hogy tudjam, mi után mi következik, ezt meg ő nagyon élvezte. A forgatás vége óta is napi szinten beszélünk.

gasztro Ides süss! Sass Dani interjú test táplálkozás

A műsorvezetői munkára hogyan készültél, volt profi segítséged?

Majkától - akivel néhány éve ismerkedtem meg -, sok segítséget kaptam az Ide süss! kapcsán is. Őszintén mondhatom, hogy a mentorom volt, és nagyon jó műsorvezetőnek tartom a maga lazaságával és jó értelemben vett egyszerűségével. Vannak közös hobbijaink is, tavaly például együtt futottunk a Magyar Hospice Alapítvány javára egy futóversenyen.

Gasztronómiai szempontból mit tanultál a műsor során?

Lenyűgözött, ahogy a versenyzők hozzáállnak a gasztronómiához és a sütéshez. Például ahogy Angéla hihetetlen precizitással és finomsággal alkotja meg a tányérokat. Illetve nagyon inspiráló az a szerelem, ahogyan Szabi a péksütikhez viszonyul. Nekem a kenyér eddig csak a bevásárlólista egyik eleme volt, bedobtam a kosárba, és mentem tovább. Szabi viszont megmutatta, hogy a kenyér mindennek a fókusza!

Egyébként mivel foglalkozol?

gasztro Ides süss! Sass Dani interjú test táplálkozásMarketingesként dolgozom, és igencsak szerencsés vagyok, mivel a munkám egyben a hobbim is. Nekem fontos, hogy tartozzak valahova, és hogy legyen egy olyan munkám, ahol használhatom az agyamat, a kreativitásomat, ahol mindennap le kell tenni valamit az asztalra. Szóval szeretem hasznosnak érezni magam...

Két éve ismerhettünk meg A Konyhafőnök versenyzőjeként. Vágytál rá, hogy visszakerülj a képernyőre?

Akkor eltökéltem, hogy be fogom bizonyítani: még visszatérek! A verseny után hátrébb húzódtam, és elkezdtem építeni a közösségi felületeimet és a saját márkámat. Két év munka után csörrent meg a telefon, az Ide süss! felkérésével. Bízom benne, hogy lesz folytatása, és abban is, hogy kipróbálhatom magam más típusú formátumokban.

Én vidéki gyerek vagyok, Hajdúszoboszlón nőttem fel, nagy családban. Nekem itt, Budapesten, minden olyan gyorsan és nagy dózisban történik… Korábban sosem gondoltam volna, hogy valaha műsorvezető lehetek. Viszont azt reméltem, hogy a Sass Dani név több lesz, mint egy a sok közül.

Most az az időszak zajlik az életemben, amikor sorra váltom valóra azokat a terveket, amikről talán még csak álmodni sem mertem. 

gasztro Ides süss! Sass Dani interjú test táplálkozás

A családod mit szól a tévés sikereidhez?

Büszkék rám, és örültek, hogy mostanában legalább minden este láthattak valamilyen formában. (Mosolyog.) Mi egy elképesztően összetartó család vagyunk. Nagyon sokat hoztam otthonról, ezáltal az értékrendem mindig is a helyén volt. A szeretteim végig támogattak abban, amit éppen csináltam.

gasztro Ides süss! Sass Dani interjú test táplálkozásNekem fontos mankó, hogy tudom, történjen bármi, van hova mennem, ahol majd azt mondják: nem baj, te így is közénk tartozol! Emiatt sokkal bátrabban vágok bele dolgokba. 32 éves vagyok, mégis szinte mindennap beszélek a szüleimmel, a testvéreimmel. Én nem akarok folyton döntéseket hozni, ebből a szempontból nem akarok teljesen felnőtté válni. Szeretnék egy kicsit gyerek maradni, ami szerintem nagyon fontos.

És egy kapcsolatban mi a fontos számodra? Elvárás példál, hogy tudjon főzni a kedvesed?  

Nekem az elég, ha érdeklődik a konyhaművészet iránt. A gasztronómia a világ legegyszerűbb dolga! Nem értek egyet azzal, hogy tanulni kell, egyszerűen csak lelkesen kell hozzáállni.

Az elmúltgasztro Ides süss! Sass Dani interjú test táplálkozás esztendők tapasztalatai alapján úgy gondolom, hogy ha egy párkapcsolatban a két fél nem hasonlít egymásra, ha nincsenek közös pontjaik, akkor nem tudnak jól működni együtt.  

Nekem rendkívül fontos az őszinteség, a hasonló értékrend, a kitartás. A legnagyobb buktató pedig szerintem az, ha meg akarsz felelni a másiknak, illetve ha arra vágysz, hogy megváltozzon.


 
Foglalt most a szíved? 

Igen. Januárban ismerkedtem meg a párommal, ő is a gasztronómia területén dolgozik. Egy ilyen jellegű eseményen találkoztunk először, és minden jól és természetesen működik közöttünk. 

Boldog vagyok ebben a kapcsolatban!

Szép lassan, fokozatosan alalkult ki az egész, ugyanúgy, mint a hivatásomban. Vagy említhetném a futást is! Amikor néhány évvel ezelőtt, tíz kiló plusszal futni kezdtem, csak két-három kilométert tudtam szuszogva legyűrni. Most pedig már a második maratonomra készülök, ami majd novemberben lesz. Szóval azt gondolom, hogy nálam a fenti hozzáállás az élet minden területén működik. Nem akarok semmilyen apró, de fontos lépést kihagyni… 

gasztro Ides süss! Sass Dani interjú test táplálkozás