Amikor május 19-én a windsori kastély Szent György-kápolnájában kimondják a boldogító igent, a brit királyi család legfrissebb házaspárja történelmet ír majd. A trónöröklési sorrendben ötödik helyen álló Harry herceg menyasszonyának ugyanis huszonöt évvel ezelőtt aligha lett volna esélye arra, hogy az előkelő fiatalember felesége lehessen, mert az amerikai színésznő, Meghan Markle idősebb a vőlegényénél, elvált asszony, továbbá fehér apa és fekete anya házasságából született.

Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlight

II. Erzsébet királnyő azonban nagyon is modern felfogású uralkodó, és nem utolsósorban nagymama, aki mindezekkel együtt tárt karokkal fogadta Harry választottját. De kicsoda ez a bájos arcú, szeplős orrú, mosolygós fiatal nő, akiről sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy tévésorozatokban szerepel, és életmódblogot ír? 

RABSZOLGÁK ÉS KIRÁLYOK

A választ ő maga adta meg az Elle magazin amerikai kiadásában: "Ki vagy te? Ezt a kérdést hetente felteszik nekem, néha naponta. Nos - szoktam mondani, miközben belekezdek a számomra oly ismerős verbális táncba -, színésznő vagyok, író, az életmódblogom, a The Tig főszerkesztője, Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlightmeglehetősen jó szakácsnő, és olyan valaki, aki szilárdan hisz a kézzel írott jegyzetekben. Szerintem ez meglehetősen átfogó képet ad arról, ki vagyok. Apukám fehér, anyukám pedig afrikai-amerikai. Félig fekete vagyok, és félig fehér.

Kimondottan büszke vagyok arra, ki vagyok, és honnan jöttem."

Szorgos kutatók mostanra alaposan lenyomozták Meghan felmenőit: apai ágon olyan személyiségek szerepelnek a családfáján, mint I. Róbert skót király, vagy a Rózsák háborújában kivégzett Sir Philip Wentworth, III. Edward angol király leszármazottja, míg az édesanyja ősei Afrikából behurcolt ragbszolgaként kerültek a déli Georgia államba.

Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlight

HUMANITÁRIUS TEVÉKENYSÉGEK

Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlightMeghan színháztudományt és nemzetközi kapcsolatokat hallgatott a Northwestern Egyetemen, de a nyilvánosság előtti szereplés sem idegen számára. A World Vision globális nagyköveteként részt vett Ruandában a humanitárius szervezet tiszta ivóvízért indított kampányában, ahogyan bekapcsolódott az ENSZ HeForShe nemi egyenlőségi mozgalmába is, nem utolsósorban pedig a fiatal vezetőket támogató One Young World alapítvány védnöke. Mindennek jó hasznát veszi majd, amikor a jövőben a királyi házat kell képviselnie.

RUHÁK ÉS RAJONGÓK Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlight

Lassan ugyanolyan stílusikonná válik, mint sógornője, Katalin. Máris létezik egy blog, a Meghan's Mirror (Meghan Tükre), amely azonnal dokumentálja, mikor milyen ruhában jelenik meg.

Az őrület pedig máris megkezdődött: abból a fehér kabátból, amelyet Meghan a Kensington-palota előtt állva viselt az eljegyzésük hivatalos bejelentésekor, a vásárlók olyan sokat rendeltek, hogy a gyártó kanadai márka, a Line the Label website-ja egy órán belül összeomlott.

De hasonlóan népszerű lett az eljegyzés utáni BBC-interjúra választott, derekán masnival díszített, sötétzöld ujjatlan ruhája is, az olasz P.A.R.O.S.H. márka darabja.

LIFESTYLE

A Lifestyle kábeltévés csatorna, amelyik 2011 áprilisában már bemutatta saját készítésű filmjét Vilmos és Katalin románcáról, most az ifjabbik herceg házasságának történetét is képernyőre vitte. Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlightA Harry & Meghan: a királyi love story című filmet május 13-án mutatták be, így a lagzi nyilvánvalóan kimaradt belőle.

A forgatóköny írói a romantikus szálra koncentráltak, a nézők szemtanúi lehetnek például a pár botswanai vakációjának és annak, hogyan kérte meg a herceg a lány kezét.

Meghan Markle szerepét az amerikai-jamaikai Parisa Fitz-Henley-re osztották, akivel a közönség például A Jane Austen könyvklub című filmben találkozhatott. Harryt a kevéssé ismert brit színész, Murray Fraser alakította.

CSODÁS ALAKJÁNAK TITKA 

Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlight

Köztudott, hogy Meghan Markle az egészséges életmód elkötelezett híve; nem mostanában kezdte el az alakformálást.

Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlight"Az egészségem, a lelkem és az érzés, ami egy edzés után elkap: ezek azok, melyek arra motiválnak, hogy rááljak a jógaszőnyegre, vagy bemenjek a konditerembe. Olykor előfordul, hogy semmi kedvem hozzá, de mindig emlékeztetem magam arra, hogy mit érzek majd utána. Eufóriát!" - árulta el a Best Health magazinnak.

A rajongók legnagyobb örömére pedig azt is elárulta, mit tesz azért, hogy formában maradjon - a nagy napon is! 

  • Saját készítésű ételek

Meghan imád főzni, ezért nem meglepő, hogy szívesen készíti el kedvenc receptjeit nap mint nap. Ezek pedig természetesen csakis egészséges összetevőkből állnak. Legalább heti egyszer elkészíti egyik kedvenc fogását, ami a párolt karfiolos és csicseriborsós curry.

  • Fél-vegán életmód

Ha forgatott, még a húst, tejtermékeket és más állati eredetű ételeket is száműzte az étrendjéből, egészen hétfőtől péntekig. Hétvégére azonban már többet engedett meg magának.

„A lényeg az egyensúly betartásán van - mondta a Best Health magazinnak. - Nem csak esztétikai okokból figyelek oda magamra, hogy mennyi vizet iszom, mit eszek, vagy mennyit pihenek, hanem azért is, hogy jól érezzem magam.” 

  • KedvenceiMeghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlight

A napjait általában egy pohár citromos meleg vízzel kezdi, majd jöhet a banános zabpehely cukormentes sziruppal. Nagy kedvence az acai bogyós tál különböző gyümölcsökkel, továbbá előszeretettel fogyaszt zöld smoothie-kat. Kedvenc desszertje pedig a chia puding.

Mindig van a hűtőjében humusz, mandulatej és répa, mert ha épp nincs ideje főzni, ezekből készít magának gyorsan valami egészségeset.

  • Hidratálás és egy kis vörösbor

Meghannél mindig lapul egy vizes palack a táskájában, hiszen ő is tudja, mennyire fontos hidratáltnak maradni.

„Hidd el, a tested meghálálja a támogatást és ennél egyszerűbb módszer nincs, ha a szép bőrről van szó! – árulta el a Shape magazinnak.

A víz mellett pedig a vörösbor a nagy kedvence. Esténként és alkalmanként szívesen iszik egy pohárral kedvenc borai közül, amik a Malbec, Cabernet és a Pinot Noir.

  • Edzés, edzés, edzés

Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlightAhogy a legtöbben, úgy a jövendőbeli hercegné is néha nehezen tudja rávenni magát a sportra.

„Próbálom győzködni magam, hogy megéri, és utána tényleg mindig szuper érzés. Eufórikus állapotba kerülök” - mondta egy interjú során a Women’s Health UK magazinnak. A kedvenc mozgásformája pedig egyértelműen a futás. „Ez a fajta sport nekem felér egy meditációval. Nem csak azért csinálom, hogy formában maradjak, de azért is, mert egy 6 mérföldes kör alatt szuperül ki tudom üríteni a fejem és frissen térhetek vissza a munkához.”

Ha pedig nincs lehetősége futni, pilates órákkal és jógával tartja formában magát; hetente több órát jógázik otthonában vagy egy jógastúdióban.

Meghan Markle édesanyja, Doria Ragland jógaoktató Los Angelesben, így a legkevésbé sem meglepő, hogy lánya is fiatal kora óta gyakorolja a jógát.

Harry herceg jegyese csodaszép fotókon mutatta meg, mennyire hajlékony. „A gyakorlás a véremben van - nyilatkozta Meghan a Women’s Health UK magazinnak. - Számos előnnyel jár a jóga gyakorlása: növeli a hajlékonyságot és az izomerőt, boldogabbá tesz, javítja a koncentrációs képességet, csökkenti a szorongást, segít hatékonyabban pihenni és jobban aludni.”

Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlight

AZ ÉVTIZED ESKÜVŐJE

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a fél világ arra kíváncsi, milyen körülmények között esküszik meg Harry herceg és Meghan Markle. 

Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlightMájus 19-én, helyi idő szerint 12 órakor kezdődik a "felhajtás" a windsori Szent György-kápolnában. Ide 800 vendég fér be, ami kis létszámnak számít, már ami a királyi család menyegzőit illeti. Az ifjú pár az esküvőt követően, 13 órakor beszáll az ún. Ascot Landau hintóba, és tesznek egy kört Windsorban, majd elköltenek egy ebédet a St. George's Hallban.

AKIK BEBOCSÁTÁST NYERNEK

Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlightAz uralkodócsalád megerősítette, hogy a királynő férje, Fülöp herceg is részt vesz a ceremónián, annak ellenére, hogy nem a legjobb az egészségi állapota. Van egy ember, aki viszont igazoltan lesz távol: Harry legfiatalabb unokaöccse, a háromhetes Lajos herceg.

Mivel Harry nem közvetlen trónörökös, ezért nem kell annak a kötelességnek eleget tennie, hogy diplomáciai okokból meginvitálja a politikai élet jeles szereplőit, így sem Therese May brit miniszterelnök, sem Donald Trump amerikai elnök nem szerepel a meghívottak listáján. Ám ott lesz az Clooney házaspár és Elton John is. 2640 fő nézheti végig a Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlighthercegi pár érkezését és távozását a windsori kastélynál, köztük a párral kapcsolatban álló civil szervezetek tagjai, valamint két iskola diákjai.

Összesen 600 vendég kapott meghívást a már említett ebédre, amit a királynő ad, és további 200 főt várnak az esti, Károly herceg tartotta fogadásra.

Egyelőre nem publikus, hogy mely hírességek lesznek jelen a lagzin, de például a Spice Girls tagjairól azt beszélik, hogy meghívták őket - ezért azt feltételezik, hogy többek között ők is fel fognak lépni az eseményen.

Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlight

FELRÚGJA A HAGYOMÁNYOKAT? Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlight

A legfontosabb kérdés: vajon miben megy férjhez a leendő hercegné? Nos, ezt még mindig homály fedi, de a britek, mint sok minden másra, a menyasszonyi ruha tervezőjére is fogadásokat kötnek. Sokan a legnagyobb esélyesnek a kanadai születésű Erdem Moralioğlu tervezőt vélik.

A kápolnát környezetbarát módon nem üvegházi, hanem a windsori kastély kertjében májusban nyíló virágok díszítik majd, így fehér rózsa, peónia és gyűszűvirág.

Az ara csokra mindig igen visszafogott, ráadásul a tisztelet jeléül Dianáéban és Katalinéban is helyet kapott egy-egy szál mirtusz, amit Viktória királynő bokrából vágtak le. A hírek szerint Meghan szakít a szokással: ő a kedvenc virágaiból, fehér rózsából, gyűszűvirágból és bazsarózsából kötteti csokrát.

Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlight

Harry választottja másban is eltér a tradícióktól: nem csupán gyerekek lesznek a koszorúslányai, hanem a barátnői is. Sőt, nem választ vezető koszorúslányt sem, hanem tanúja lesz, ami a királyi családban nem jellemző. Ott ugyanis csak a vőlegény mellett áll tanú, aki ez esetben Vilmos herceg.

Szintén változás, hogy Miss Markle-nek szándékában áll beszédet mondani az esküvőn. Ez azért meglepő, mert eddig az volt a szokás, hogy csakis a menyasszony édesapja, a vőlegény és annak tanúja szólal fel. Várható az is, hogy az amerikai hagyományokhoz híven a pár saját fogadalmi szöveget ír. E tekintetben egyébként Diana is úttörő volt: anno beleszőtte saját szavait az eskübe.

Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlightÉs hogy mi lesz a menü? Azt már biztosan lehet tudni, hogy a torta citromos-bodzavirágos ízben készül, élővirág-dekorációval. Olyan hírek is felröppentek, hogy hamburger, hot dog és fánk szintén kerül az ünnepi asztalra, de ezt még nem erősítették meg.

Az esemény hivatalos illata pedig a legendás londoni Floris bergamottos parfümje.

Bárhogyan lesz is, az biztos, hogy a brit királyi család hagyományait egy kicsit "átírja" az új családtag!

RANGOS KÉRDÉS Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlight

Várhatóan a királnyő a Sussex hercege címet adja az esküvő után unokájának, Harrynek. Meghan viszont, mivel a hercegnői cím házasság útján nem jár automatikusan, "csak" a hercegné rangot kapja meg - ahogy előtte Katalin és Diana is.
 

CSAK AZ SZÁMÍT...

Hogy mit hoz a jövő a leendő hercegi pár számára, azt nehéz lenne megjósolni. Meghan nyilatkozata a már említett Elle magazin-interjúból azonban sokat elárul:

"A nap végén pedig úgyis csak az számít, hogy két ember vagyunk, akik nagyon boldogok és szerelmesek."

Meghan Markle Harry herceg esküvő royal wedding pilates jóga sport táplálkozás test lélek sztárok starlight

OLVASTAD MÁR?