Ezzel a csokitortával nem kell kompromisszumot kötnöd egészség és élvezet között. Fantasztikus összetételének köszönhetően azok is fogyaszthatják, akik csökkenteni vagy kiiktatni akarják az étrendjükből a tejtermékeket, a szóját, a búzalisztet, a glutént és a finomított összetevőket. A torta csak természetes alapanyagokat tartalmaz, emellett fenomenális ízélménnyel ajándékoz meg. Roppant egyszerű elkészíteni és még sütni sem kell. Kipróbáltuk: amilyen gyorsan készen van, olyan gyorsan el is fogy. Kóstold meg te is!
A torta, ami csodálatosan lett megalkotva: tele van energiával, egyszerre táplál és kényezteti ízlelőbimbóinkat. Ez maga az egészséges élvezet. A most beállt hidegben igazi lélekmelengető finomság.
Legjobb, ha az elkészítés során semmit nem melegítünk 43 fok fölé, így a vitamiok, ásványi anyagok, enzimek és tápanyagok épségben maradnak. (A csoki titkairól ITT olvashatsz bővebben.)
Az alapanyagok mindegyike beszerezhető bioboltban.
A torta magvakból álló alapja
- 6 dkg lenmag
- 5 dkg paradió
- 6 dkg kókuszreszelék
- 8 db (király)datolya
1. Őröljük meg a lenmagot nagy sebességű aprítógépben vagy kávédarálóban.
2. Az összes komponenst keverjük össze robotgépben, amíg lágy masszává nem válik.
3. Egy kapcsos tortafoma aljába egyenletesen simítsuk be a pépet.
4. Ujjainkkal vagy egy kanállal nyomkodjuk meg a réteget, hogy szép, tömör tortaalapot kapjunk.
Csokoládé réteg
- 12 dkg kakaópor
- 22 dkg olvasztott kakaóvaj
- 75 gramm folyékony kókuszolaj
- 1 evőkanál karobpor
- 1 evőkanál maca por
- 1 evőkanál lucuma por
- 3 dkg kesudió
- 4 banán
- 10 dkg agavé nektár (mézzel vagy puha datolyával helyettesíthető)
- 1 mokkáskanál vanília por (vagy három csepp vaníliakivonat)
- 1 csipet Himalája só
- 1 csipet cayenne bors
- ízlés szerinti mennyiségű vörös szőlő vagy (aszalt) vörös áfonya
1. Áztassuk be a kesudiót (szűrt) vízbe legalább fél órára, majd öblítsük és itassuk le.
2. Olvasszuk fel a kakaóvajat és kókuszolajat meleg vízben, de 43 fok fölé - lehetőleg - ne hevítsük (a kakaóvaj olvadáspontja 34-38 fok, a kókuszolajé 24 fok).
3. Robotgépben magas fokozaton aprítsuk és pépesítsük az áztatott kesudiót, a banánt és minden porállagú összetevőt, a sót és a cayenne borsot is.
4. Lassan adjuk hozzá az olvasztott kakaó- és kókuszvajat, és folytassuk a keverést, amíg sima, selymes pépet nem kapunk.
5. A keverék felét öntsük a torta alapjára. A szőlőszemeket egyenletesen oszlassuk el az alsó rétegen, majd fedjük be a csokis keverék másik felével, így szép sima felületet kapunk.
6. Tálalás előtt néhány óráig hűtőben dermesszük, pihentessük a tortát. Előre szólunk: nehéz kivárni.
7. Tetszés szerint bogyós gyümölccsel dekorálhatjuk. Málnával különösen finom, de goji bogyóval is rendkívüli.
Eláruljuk: orgazmushoz hasonló reakciót vált ki ez a torta.
Fogyasszátok élvezettel, váljék egészségetekre!
Elérhetsz minket a facebookon is.