egészség egészségünkre test intim torna örömszerző izmok gátizom psziché lélek  sport szakértő Kriston Andrea interjú

Napjainkban talán már nincs olyan fiatal nő, aki ne lenne tisztában azzal, hogy a szexuális örömszerzés képessége és az intim testrészek izomzatának edzettsége között szoros összefüggés van. Nem csupán az életkor, hanem többek közt a stressz, a nem megfelelően végzett edzés, de még a sok ülés is örömszerző izmaink gyengülésével jár, mely hosszú távon az intim együttlétek örömeit is ronthatja, ez pedig kihat egészségünke, mentális állapotunkra. Ezekről a kérdésről beszélgettünk a téma kiváló szakértőjével, Kriston Andreával, akinek a neve fémjelzi az intim torna egy speciális válfaját.

Milyen életkorban gyengül a hüvely és hogyan állapíthatjuk meg edzettségét? 

A hüvely nagyon fontos szerv, hiszen azon túl, hogy a medence támasza, csodálatos folyamatok zajlanak benne. A hüvely felső része a méhet támasztja, míg alsó fele a külvilágtól zár el, kirekesztvén a gyulladást okozó kórokozókat. Az biztos, hogy gyermekkorunkban egész hüvelyünk egyformán szorít. Ugyanakkor serdülőlányoktól már gyakran hallani, hogy: "Ne nevettess, mert bepisilek!" Nyilván ez már az edzetlenség első jele.
Aki nem idegenkedik a saját testétől, az végezhet önvizsgálatot. Álló helyzetben, tiszta ujjal nyúljon fel hüvelyébe, és húzza össze. Nézze meg, hogy teljes hosszában rászorul-e ujjára, vagy alul, középen, felül erősebb, illetve gyengébb-e az izomzat. Ha valahol nem szorul a hüvely, akkor annak valami oka van.

Mik lehetnek ezek az okok? egészség egészségünkre test intim torna örömszerző izmok gátizom psziché lélek  sport szakértő Kriston Andrea interjú

Miközben arcunk minden rezdülését ismerjük, és előszeretettel foglalkozunk sminkelésével, gátizmainkkal alig törődünk, pedig az is lényegében mimikai szervnek tekinthető. Ha egy nő nem akarja befogadni a partnerét, nem nyitott a szexualitásra, annak zárt lesz a hüvelye. Rossz párkapcsolatban, helytelen önértékelés esetén, illetve égető szexuális vágyakozásnál ez az izom elgyengül, kitágul. Egyrészt a szexuális örömtelenség a hüvely alsó és felső részén nyomot hagy, mivel izgalmi állapotban mindkét szakaszon oxigénhiány lép fel a túlfeszítettség miatt. Ha ezután nem jön létre ellazulás, egy pulzálást követő eégedettség, akkor felborul az anyagcsere ezen a területen.
Másrészt a kor előrehaladtával a gát fokozatosan veszít erejéből, ha nem eddzük, csak a legkülönbözőbb módon terheljük. Végül már nemcsak zárni nem tud eléggé, hanem előbb-utóbb a belső szerveket sem tudja megfelelően tartani. Erőtlensége kihat a hólyagra, a húgycsőre és a végbélre.
A gát gyengeségeit okozhatja tartáshiba is, hiszen ha a hátizmunkban nincs tónus, akkor nagy valószínűséggel a gátnál is elernyednek az izmok. Ha sokat és görbén ülünk, akkor méhünket rányomjuk a hüvely felső részére, és így azt gyengítjük. A terpeszállásnál a hüvely bejárata nyúlik meg, a tampon pedig a felhelyezés megasságától lefelé gyengíti a hüvely falát. 

Az intim torna megkönnyíti a nehéz napokat is?  egészség egészségünkre test intim torna örömszerző izmok gátizom psziché lélek  sport szakértő Kriston Andrea interjú

Rengeteg tanítványom számol be arról, hogy megszűntek a menstruációs görcsei. A tanfolyamokon ugyanis megtanulták egészségesen és örömmel működtetni a testüket, és azt is, hogyan lehet örömmel menstruálni. Először is meg kell találni annak lelki okát, hogy miért görcsölünk a nőiességtől. Ha valaki el tudja fogadni ezt a havona ismétlődő állapotot, és nem úgy akarja megélni ezeket a napokat, mint a többit, akkor a teste üzenetet kap a görcsöldásra.

Mostanában mintha már sikk lenne intim tornára járni, a férfiak pedig büszkék arra, ha párjuk edzi intim testrészét is. Erről mi a véleménye?

Ezzel egyetértek, hiszen az intim torna hozzásegíti a nőket az orgazmus biztos eléréséhez, már csak azért is, mert általa érzékenyebbé válik az egész nemi szerv. Idegpályákat nyitunk meg, s irányíthatóbbá tesszük bizonyos ingerekre a reakciókat.
Az intim torna közben azonban nemcsak egy testrészt dolgoztatunk meg, hanem a nőiességünkkel is foglalkozunk. És ez igen fontos napjainkban, amikor a nők egyre inkább férfiasan használják a testüket, gyakran bújnak férfiszerepekbe, miközben a női oldaluk szinte elsorvad. Férfiasan kemények a kondícionáló tornák, a súlyzózás, az ugrálás, a nagy terpeszállásban végzett gyakorlatok a gyengébb nem számára nem egészségesek. Az intim torna viszont erősíti a női oldalunkat, megszabadít a gyeremekkori bűntudattól, magtanítja szeretni, és nem szégyellni a saját testünket, az altestünket, hogy a párunkkal is meg tudjuk azt szerettetni.

A férfiak számára is létezik intim torna?

Természetesen, hiszen magától vagy az aktustól nekik sem edződik meg a gátjuk. Számukra is fontos a medence és a potencia védelme, erősítése, hogy ne alakuljon ki aranyér, here-visszértágulat, mivel ezek a betegségek visszahatnak a sperma- és a tesztorszterontermelő képességre is. Tudjuk, hogy amikor egy férfi szexualitása kielégítetlen, akkor kitör rajta a "vőlegénybetegség', úgy fáj a hasa, mintha menstruációs görcsei lennének. De praktikákat sajátíthatnak el a korai magömlés megelőzésére, a psziché és a gondolatok kontrollálására is, hiszen szexuális teljesítményük nemcsak a technikán múlik, hanem az agyuk irányítja. A férfiak intim tornája azért is hasznos, mert saját altestük edzése során nagyon sokat megtudnak a női test működéséről és orgazmusáról.

A nők számára is létezik egy haladó tanfolyam, amely a "Gésák Titka" nevet viseli. Ez többet nyújt az intim tornánál? egészség egészségünkre test intim torna örömszerző izmok gátizom psziché lélek  sport szakértő Kriston Andrea interjú

Szexuális önbizalom növelésére, pszichénk erotikus vonulatának megismerésére szolgál. Sajnos bizonyos szerepekben megfeledkezünk nőiességünkről, nem vállaljuk fel, sőt szégyenlősen elrejtjük azt. Ha viszont egy nő felszabadítja női energiáit, pszichéjét, kitolja szabadsága határait, jobban működik anyaságban, munkahelyén, szeretői mivoltában. A gésagyakorlatok elsajátításával a nő nemcsak erőssé, hanem ügyessé is válik, és örömmel működtetheti testét, fejlődik szexuális mozgákultúrája, és birtokába kerül az örömszerzés minden csínja-bínja. 

A "Gésák titka" módszerének van valami köze a távol-keleti hagyományokhoz? 

A gésák megtehették, hogy nőiességükkel foglalkozzanak a nap minden percében, és kamatoztassák azt minden helyzetben. Módszerem is a női szerepet szeretné visszacsempészni, erősíteni. Ez lényegében egy tizenkét órás örömünnep, ahol nem kell megszólalni, csak én mesélek, közben szinte maguktól oldódnak a feszültségek és gátlások, a szemérem és a szégyenérzet. Hamar kiderül, hogy bár külső megjelenésben mi, nők nagyon különbözők vagyunk, mégis egyformák a vágyaink, adottságaink, és pszichénket, testünket azonos módon kell védeni.

Végül javasolna néhány gyakorlatot az olvasóinknak? 

Nem szívesen tenném, hiszen nehéz egyértelműen leírni a működtetni kívánt izomcsoportok pontos elhelyezkedését és a finom mozgásokat. Ráadásul módszermnek a pszichés átalakulás is célja. Inkább felsorolnám, hogy milyen hibákat követhetünk el, ha szakértő vezető nélkül vegzünk bizonyos "gyakorlatokat". Az intim torna nem a záróizmok rendezetlen húzogatása a buszmegállóban, nem is a rejtett izmok elektronikus ingerlése, és minden tiszteletem ellenére nem is Kégel-tréning. (Ne feledjük, a Távol-Keleten a gésagolyókat nem a kondíció növelésére, hanem önkielégítésre használták.) Az intim torna nem a vizelet többszöri megállítása, és nem is hüvelysúlyok alkalmazása. Egy szintfelmérő gyakorlatot mégis megosztok a gáterősség tesztelésével kapcsolatban: próbáljuk meg a legnagyobb erővel összezárni a hüvelyünket, majd tartsuk így, miközben hatig számunk. Figyeljük meg, hogy közben tudunk-e lélegezni. Valószínűleg sokaknak nem fog sikerülni, mivel többnyire elvesztettük izmaink irányíthatóságát. És ez az, amit érdemes lenne újra felidéznünk! 

egészség egészségünkre test intim torna örömszerző izmok gátizom psziché lélek  sport szakértő Kriston Andrea interjú